Bimetri, BİL-TEL ile Bakutel 2014 (Azerbaycan) Fuarını Ziyaret Etti

04th Ara 2014 Haberler

2014 yılında Bilkent Cyberpark’ta kurulan Bimetri’nin de içinde bulunduğu Cyberpark Bilişim ve Telekomünikasyon (BİL-TEL) Kümesi, Türk Cumhuriyetleri’nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanını en büyüğü olarak bilinen ve bu sene 2-4 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen BAKUTEL 2014 Fuarı’nı 8 firma ile ziyaret etti.

Büyük bir ticaret heyetiyle Baküye çıkartma yapan Cyberpark BİL-TEL Kümesi, programın ilk gününde Türkiye Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’ni ziyaret etti. Bakü Baş Müşaviri Hüseyin Necip Yavuz ve Bakü Müşaviri Cengiz Türkay tarafından kabul edilen heyet, Bakü’de önemli kazanımlar edindi.

BAKUTEL 2014 Fuarı’nda ikili görüşmeler yapan Bimetri ve diğer küme firmaları, Ericsson Bölge Müdürü Oğuz Pardun tarafından ağırlandı. Azerbaycan’daki Bilişim sektörü ile ilgili bilgiler alan firmalar programa Azerbaycan-Türkiye Yüksek Teknolojiler Forumu’na katılım sağlayarak devam etti.

Heyetin son günü de iki ülkenin iş adamları derneklerini ziyaretlerle başladı. Ziyaretin ilk durağı Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Beynelhalk Cemiyeti (TÜSİAB) oldu. TÜSİAB yöneticileri ve üyeleri tarafından ağırlanan küme firmaları sektöre özgü bilgiler alırken, ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Heyetin son durağı ise Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) idi. Cyberpark BİL-TEL Kümesi, ATİB yetkilileri ve Azerbaycan’da faaliyet gösteren farklı  firmaların yöneticileri ile görüşme fırsatı yakalayarak, Ankara’ya döndü.